Hitteplan: de lekkerste plekken om af te koelen in Bergen op Zoom

Verhalen / Omgeving

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

Niet vaak was de zomer in Bergen op Zoom zo lang zó heet als deze zomer. Lekker, of voor jou eigenlijk iets té? Speciaal om deze hitte aangenaam te maken voor jullie, hebben wij een hitteplan opgesteld: de lekkerste plekken om af te koelen in Bergen op Zoom!

Met je voeten in het zand op de Boulevard

Een inkoppertje voor Bergenaren, maar voor veel mensen van buiten Bergen op Zoom is onze Boulevard nog altijd een vrij onbekende plek. En daar mag wat ons betreft zeker verandering in komen, want hoe gaaf is het dat we ons eigen strand hebben? Zalig! Plof neer op het strand en drink of lunch bij één van de horecagelegenheden aan de Boulevard. Nog leuker: ijs is in de buurt, bij ijssalon Emma’s!

Een bommetje in zwembad de Melanen

Liever het koude water van een zwembad? Ook dat kan prima in Bergen op Zoom, bij zwembad de Melanen. Een groot zwembad met een al even zo grote weide om op te liggen. En ook de ijskoude drankjes en ijsjes ontbreken niet, bij het knusse winkeltje van het zwembad. Aanrader!

In de schaduw van het bos op Landgoed Lievensberg

Natuurlijk snappen we het ook als je de zonnestralen liever vermijdt met deze hitte. Dat kan prima in de bossen van Landgoed Lievensberg. Vergeet je picknickmand niet, waarmee het heerlijk neerploffen is op het heidezand. En zin in een koud drankje op het terras? Dat kan bij het sfeervolle plekje Villa Heidetuin of op het gezellige terras van Stayokay.

In de kano op de Ligne

Een fris briesje terwijl je op het water zit is nooit verkeerd met deze warmte. Onze tip: huur een kano bij Allterver en vaar van camping Dassenplas bijna tot aan Steenbergen. Avontuur én verkoeling ineen!

Een van de leuke uitjes in Bergen op Zoom: Zwembad de Melanen
Zwembad de Melanen
Landgoed Lievensberg
Het strand aan de Binnenschelde