Veel te beleven aan de Bergse Boulevard

Verhalen / Omgeving
Wie

Ron Geertse

Wat

Actieve watersporter

Waar

Binnenschelde

Ron Geertse

Volle terrassen, restaurants en eettentjes, heerlijk wonen en recreëren: de Boulevard aan de Binnenschelde heeft veel te bieden. Ron Geertse woont zelf op De Plaat, vlak aan het water, en hij vertelt hoe je er bijvoorbeeld het hele jaar door kunt surfen.

Zelfs als het vriest, zeker tot een graad of twee onder nul, kan dat nog prima. Als je er maar het juiste pak voor aantrekt.

Wil je vaker lezen over Bergen op Zoom?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Waarin ben je geïntereseerd?

Bedankt voor je aanmelding voor onze nieuwsbrief!

We spreken elkaar op een terras, in de volle augustuszon. Ron woont aan de overzijde van het water en is hier op z’n plank naar toe gekomen, gewoon recht overgestoken. Hij is qua watersport héél wat gewend dus de Binnenschelde is voor hem vooral een plek om te relaxen. Al kan het bij stevige wind ook hier best spannend worden, vertelt hij. “Maar het is vooral een hele goede locatie voor beginners, vooral omdat je overal kunt staan. En voor kinderen en hun ouders, alleen al omdat papa en mama op de terrassen ook prima aan hun trekken komen als ze willen en de kids rustig kunnen ravotten op en aan het water.”

Voor jong en oud

Bedrijvigheid en mogelijkheden tot recreëren genoeg aan het water hier. Er zijn een skatebaan, sportvelden, mooie brede fiets- en wandelpaden maar ook een strand en een groenstrook aan het water. Je vindt er volop horeca, van McDonald’s tot uitgebreid dineren en meerdere terrassen. Wie binnen wil zwemmen kan er bij De Schelp terecht en aan het einde van de Boulevard ligt winkelcentrum Het Kompas, waar bijna alles te krijgen is. Op de brede parkeerplaatsen veel campers en busjes maar ook personenwagens van mensen die hier een dagje komen genieten van het goede weer en het water. Ron vertelt: “Er komen veel Belgen hier surfen. Daar heb je namelijk alleen maar betaalde clubs en surfstranden, terwijl het hier gratis kan en mag.

Maar het is vooral een hele goede locatie voor beginners, vooral omdat je overal kunt staan.

Zelfs als het vriest

Zelf surft de Plaatbewoner eigenlijk het hele jaar door, ook op deze Binnenschelde. “Zelfs als het vriest, zeker tot een graad of twee onder nul, kan dat nog prima. Als je er maar het juiste pak voor aantrekt. Ik spreek vaak af met een kameraad die vlak achter Het Kompas woont en nog een surfmaatje. Dan ontmoeten we elkaar vaak bij de fontein, midden op het water.”

Of ie nog wensen heeft voor de Binnenschelde? “Nou, een SUP school, die ook planken en dergelijke verhuurt, zou een mooie aanvulling zijn. Stand Up Paddle les is niet moeilijk en uitnodigend. Ik denk dat het de levendigheid zou vergroten en als mensen het van elkaar zien gaat zoiets vast lopen.” Hij is eigenlijk verbaasd dat nog niemand zoiets is gaan doen hier. Het is er perfect water voor, is zijn overtuiging. “Een mooie plek dus, die zeker kansen biedt. Nog iets meer leven in de brouwerij zou het alleen maar leuker maken”, sluit Ron af. Waarna hij de plas weer oversteekt, richting zijn huis aan de overzijde.